Select Page

Jeg sælger festartikler engros, og når jeg tager på messe har jeg Reklameslik på min stand, til dem der kommer og besøger os. Det er mest bolcher og chokolade jeg bruger.

Noget der altid har irriteret mig er at jeg har fyldt alle mine skåle med bolcher og chokolade, så kan jeg vende ryggen til et øjeblik, og så er det hele væk. Der har været en slik tyv. Jeg syntes ikke det var fair at en skulle have det hele, jeg ville gerne have at alle skulle se og smage mit flotte slik.

Men så skulle jeg på forretningsrejse og jeg havde købt billet hos Virgin Air. Det var her jeg fik en helt ny opfattelse af reklameslik. På alle sukker og mælke poser man fik til kaffen, på salt og peber, på sæben på toilettet ja selv på plastik bestikket stod der “ “pinched from Virgin Atlantic”, det betyder noget som “stjålet fra Virgin Atlantic”. Det fik mig til at tænke på hvad hele reklame konceptet går ud på. Jeg kom frem til at i stedet for at være irriteret over nogle få tager alt slik fra min stand, så skulle jeg bruge det til min fordel.

Så min nye strategi er at jeg køber store stykker slik, fordi der skal man bruge meget papir til indpakning, og det gør at jeg har plads til at skrive min besked. Hold kæft bolcher er specielt velegnet.

Min besked er simpel alt efter hvilket stand nummer vi står på er vores besked “Vi har de sjoveste ideer, kom og besøg os på stand J41”

Nu siger jeg ikke til mine medarbejdere “pas på der ikke er nogen der tager alt slikket” men nu sørger vi for at der er ingen der forlader standen uden mindst en håndfuld slik, vi har endda nogle små gennemsigtige plastposer vi fylder op med slik til folk.¨’

Og det virker. Når jeg går rundt på messen ligger mit slik papir overalt, også på andre stande, og vi høre rigtig mange gange “det er her, det er dem med slikket”.