Vælg en side

Mangler du en ny hobby, og er du glad for udstyr og frisk luft? Er du glad for skydespil og fede våben?

Kan du svare ja til ovenstående, kan det være at du skal begynde at kigge på hardballvåben.

Hardballvåben eller ”softguns” er virkelighedstro modeller af rigtige håndvåben. De ligner og opfører sig som rigtige våben, men patronerne er udskiftet med små, hårde plastikkugler. Det vil sige, at du kan skyde efter mål og få følelsen af en rigtig pistol, uden samme risiko og tilladelse.

Hardballvåben er utrolig realistiske, og mange af dem virker som rigtige våben, med rekyl og udtrækkeligt magasin. Er du en rigtig nørd, kan du købe alt fra håndpistoler til snigskytterifler.

Værd at vide om hardballvåben

Først skal det nævnes at hardballvåben ikke er ufarlige. Du må aldrig skyde efter dyr eller andre personer, da dette kan forårsage alvorlig skade. Desuden er det ikke lovligt at gå med hardballvåben i det offentlige rum. Dette skyldes, at våbnene ligner rigtige våben utrolig meget.

Det er muligt at skyde efter hinanden, som en del af hardballsporten, men dette kræver udstyr og en ansigtsmaske, der beskytter dine øjne. Der findes klubber, man kan melde sig ind i, hvis man ønsker at dyrke denne sport. Derhjemme kan du øve dine skud ved at skyde til måls.

Når du skal vælge hardballvåben, er der nogle forskellige typer, du kan kigge på. Almindelige hardballvåben skyder ikke synderligt hårdt, da mekanismen drives af en fjeder. Ønsker du en mere realistisk oplevelse, kan du købe pistoler, der får kraft fra en gaspatron. Disse skyder lidt hårdere end fjeder-våben og har som oftest en realistisk rekyl og lyd, når de affyres.

Udover håndpistoler, kan du købe fuldautomatiske rifler, som typisk drives af et batteri. Også disse er utrolig virkelighedstro og har ofte forskellige indstillinger.

Lær mere om hardballvåben og udstyr her.